Kullens bryggeri – ett litet bryggeri med stor identitet

Kullens bryggeri – ett litet bryggeri med stor identitet

För några år sedan började ett gäng kompisar brygga öl i ett garage i Brunnby. Oerfarna i bryggandes ädla konst men drivna av experimentslusta ville man göra den typ av öl man själv ville ha. I takt med att omgivningens intresse växte kände man att det var dags att expandera och sommaren 2016 flyttades verksamheten till nya lokaler vid Väsbyrondellen mellan Höganäs och Väsby. Kullens bryggeri var grundat.

Mikrobryggeriet är det minsta på Kullahalvön i Skåne, kanske till och med det minsta i hela Sverige. Själva gillar gänget dessutom att titulera sig hantverkarbryggeri då man har byggt all bryggeriutrustning helt själva.

Skalan är dock inget som hindrat Lennart Ahlberg, Magnus Börjesson, Pål Efsing, Fredrik Kuylenstierna och Bengt Thorn från att tänka större. Snarare tvärtom. Att vara det i särklass minsta bryggeriet i området har sporrat gänget till att ta fram kvalitetsöl som man nu levererar till restauranger och pubar i närområdet och den 1:e juni tar bryggeriet nästa steg. Då blir tre öl – Revolt Lager, Svart IPA samt Humlebomb Citra Trippel IPA – leveransvara på Systembolaget.

Thorn Creative Agency har varit med på resan vid framtagande av koncept och positionering. Vi har kort sagt hjälpt till att paketera verksamheten, via allt från design på identitet, etiketter, hemsida www.kullensbryggeri.se och övrigt marknadsmaterial.

Exempelvis vill bryggeriet att varje öl ska förmedla en egen personlighet, från karaktär på ölet till design på etikett, för att tillsammans bilda ett riktigt gott gäng från Kullabygden. Lite som gänget bakom bryggeriet själva gör. Etiketterna ska också kännas lekfulla och väcka den experimentslusta som bryggeriet känner när en ny öl ska tas fram. Och visst är det precis den känslan man får.

För närvarande finns åtta öl. Förutom nämnda Revolt Lager, Humlebomb och Svart IPA hittar vi Billbenny, Kullens Folkale, Blonde Bira, Hoppy Ale och SGÖ Ale till försäljning. Och fler ölsorter är på väg att ta form, så håll utkik.

Intresserad av att följa utvecklingen? Då gör du det enklast via bryggeriets egna Facebook och Instagramkanaler.

Erik Kruse

CONTENT MANAGER

+73 433 74 85