Thorn Creative Agency utökar kompetensen och kliver in på ny marknad

Thorn Creative Agency utökar kompetensen och kliver in på en ny marknad

Helsingborgsbaserade Thorn Creative Agency är en kreativ byrå som har mer än 25 års erfarenhet av att hjälpa företag och varumärken att utvecklas. Detta genom att kombinera strategisk och kreativ affärsutveckling med effektiv varumärkesvård, design och kommunikation.

Byrån har genom åren arbetat med företag och varumärken i en lång rad olika branscher. På kundlistan återfinns varumärken som Lindab, Helsingborgs IF, Catena och Serneke. Nu kan Thorn addera ännu en bransch till kunskapen i och med att byrån tar klivet in på ytterligare en marknad och börjar jobba med läkemedelskommunikation. Den första uppdragsgivaren från läkemedelsbranschen är Ferring Pharmaceuticals. Uppdraget gäller en produktlansering av ett nytt läkemedel.

 Alla branscher har tydliga regler som kommunikatörer måste förhålla sig till. Men på marknaden för läkemedel är regelverket betydligt striktare och mer omfattande. Därför krävs det att verksamheter som vill arbeta med healthcare är diplomerade för det.

-Vi är nu läkemedelsdiplomerade vilket gör det möjligt för oss att arbeta med bolag verksamma inom healthcare. Det är en intressant marknad som vi kan göra stor nytta på. Det är hårda krav, men här finns alla möjligheter att skapa mer kreativa och intressanta kommunikationslösningar i en genre där man tyvärr sett allt för mycket underpresterande kommunikation, säger Bengt Thorn, creative director på Thorn Creative Agency.