Tectona Capital vässar sin position och kommunikation

Tectona Capital vässar sin position och kommunikation

Tectona är ett investeringsföretag som grundades 2006. Men redan 2005 mäklade de två grundarna, Johan och Henrik, mark i Panama där de anlade teakplantager. Sedan dess har enbart marken stigit med 500 % i värde och nationen har haft en tillväxt på i snitt ca 8 % per år. Idag erbjuder Panamaexperten möjlighet för investerare att ta del av värdetillväxten genom sin fastighetsfond såväl som skogsfond. Men fler planer finns för att komplettera erbjudandet ytterligare.

Byråns Creative, Bengt Thorn, har nyligen tilldelats en styrelsepost i bolaget och har även huvudansvaret för Tectonas Investor Relation (IR).

Panama – världens mest strategiska handelsposition
Panamas korta avstånd för kapitalstarka turister, invånare och investerare från både nord- och sydkontinenten spelar en viktig roll i att göra Panama högintressant för en investering. Men den viktigaste rollen har ändå Panamakanalen. Tack vare den är Panama ett globalt logistikfenomen. Nu håller kanalen dessutom på att byggas ut. Expansionen gör att fartygen kommer att kunna bära upp till 6 500 FEU-containrar (forty-foot equivalent unit, dvs de containrar vi är vana vid enligt ISO-standard). Det är mer än dubbelt så många som idag. Det förväntas förändra villkoren för vattentransporter, framför allt från Asien till USA. Bolag som danska jätten A.P. Möller-Maersk och andra som trafikerar sträckan väntas kunna kapa kostnaderna med så mycket som 30 procent. En stor del av handeln mellan Asien och USA:s östkust kommer också att dirigeras om från de kaliforniska hamnarna till kanalen.

Panama är minst sagt en spännande plats på jorden med blomstrande fastighetsmarknad och fantastiska förutsättningar för teakplantager.
Men vad gäller Tectonas teakplantager är det inte enbart en investering som bokstavligen växer. Teakskog bidrar dessutom till regnskogens återväxt och binder en avsevärd mängd koldioxid!

Vill du veta mer så tveka inte att kontakta Tectonas VD, Johan Skålén på johan@tectona.se eller läs mer om Tectona här.
Läs mer om Panamakanalen här.

Tags: