Vi söker strategisk copywriter

Vi söker strategisk copywriter

Nu söker vi en fullfjädrad och kreativ copywriter som har en naturlig begåvning när det kommer till att analysera information och målgrupper, och som kan förvandla insikter till affärsdrivande idéer och koncept. 

Arbetsbeskrivning

Som strategisk copywriter hos oss får du ta stort ansvar för den verbala kommunikationen, men är samtidigt en viktig sparringpartner för våra grafiska kreatörer då du har en förmåga att behålla helhetsperspektivet med djup insikt i kundens varumärkesstrategi.

Du kommer arbeta över copywriterns hela spektrum – medverka på kundmöten och briefingmöten, göra research och analysarbete, hålla i workshops och presentationer för uppdragsgivare, skriva strategiska dokument och sammanställningar, medverka i idé- och konceptutveckling samt skriva innehåll för alla medier och kanaler.

Som copywriter skapar du dig snabbt en förståelse för kundresan hos varje uppdragsgivare och kan enkelt anpassa ditt budskap och tonläge till olika medier och målgrupper – digitalt och i print.

Du har också god förståelse för och kunskaper inom strategisk kommunikation, och kan tryggt leda utvecklingen och implementeringen av nya kommunikationsplaner, varumärkesstrategier och kommunikationsstrategier.

För att fungera i rollen behöver du vara prestigelös, älska samarbete, vara trygg i din kunskap och person, samt uppskatta att prestera under perioder av högt tempo och korta deadlines. I din arbetsvardag kommer du att behöva växla mellan flera projekt parallellt.

Som medarbetare på Thorn förväntas du också vara en god representant för verksamheten och bidra till nykundsbearbetning, framförallt genom att medverka på bokade kundmöten men också genom att vara lyhörd för nya affärsmöjligheter.

Utbildning

Relevant utbildning är meriterande men inget krav. Med relevant utbildning menas t ex högskoleutbildning inom strategisk kommunikation, kommunikationsvetenskap, utbildning på en reklamskola eller kurser i kreativt skrivande.

Arbetslivserfarenhet

För att passa för rollen har du minst 2-5 års erfarenhet som copywriter, antingen på kommunikationsbyrå, som frilansande copywriter eller på en inhouseavdelning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av både B2B och B2C kommunikation.

Vad vi erbjuder

Thorn Creative Agency är en fullservice kommunikationsbyrå som skapar värde för människor, varumärken och företag. Det gör vi genom att erbjuda kreativ kommunikation som bygger på en väl utförd hemläxa på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. 

Som medarbetare på Thorn Creative Agency blir du del av ett ambitiöst team som brinner för att utveckla våra kunder med hjälp av kreativitet. Vi erbjuder en trivsam och kreativ arbetsmiljö där du får möjlighet till stor frihet under ansvar och kan växa i din yrkesroll.

Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan och portfolio till Bengt Thorn.

Bengt Thorn

CEO/CREATIVE DIRECTOR

+46 708 17 26 10